Възрастните хора в днешно време са много уязвими, по простата причина,

...
Възрастните хора в днешно време са много уязвими, по простата причина,
Коментари Харесай

Баба на 82 години преби натрапник (Видео)

Възрастните хора в днешно време са доста уязвими, по простата причина, че постоянно стават цели за различни нарушители, тъй като се смята, че те по-трудно ще се защитят и са „ по-лесна плячка “. Оказва се обаче, че не всички са по този начин. Днес ще ви разкажем невероятната история на една американска баба на 82 години, която освен не се е уплашила, само че и е пребила нахалник, който се опитал да я ограби.

82-годишна баба, занимаваща се с бодибилдинг, успешно съумя да се оправи с нахалник, нахлул в дома ѝ. Жената, която се споделя Уили Мърфи, живее в Рочестър, щата Ню Йорк. Късно вечерта в четвъртък предходната седмица, чужд мъж почнал да тропа на вратата на дома ѝ, като крещял да викне кола за спешна помощ, тъй като бил болен. Мърфи не му дала отговор и се обадила на полицията, само че мъжът съумял да изкърти вратата и нахлул в къщата ѝ. Тогава дамата, която живее сама, взела нещата в свои ръце.

„ Сама съм и съм остаряла, само че познайте – корава съм “, споделя Мърфи. По думите ѝ, тя сграбчила маса и блъснала натрапника с нея, като я счупила. След това бабата скочила върху падналия мъж. Когато служителите на реда пристигнали на мястото, не Мърфи се нуждаела от здравна помощ. Мъжът бил пийнал и надлежно – откаран в болница след „ обработката “. А Мърфи има ужасно достижение в бодибилдинга – 102 кг мъртва двигателна сила.

Кражбата е едно от най-често срещаните закононарушения. Тя спада към закононарушенията срещу собствеността, тъй като визира имуществени права. Основният състав на закононарушението кражба е посочен в член 194, алинея 1 от Наказателния кодекс (НК): „ Който отнеме непозната движима движимост от владението на другиго без негово единодушие с желание незаконно да я присвои, се санкционира за кражба с отнемане от независимост до осем години. “

Както се вижда, изпълнителното деяние е лишаване на непозната движима движимост от владението на другиго и то без негово единодушие. Субектът е общ – може да е всеки. Тъй като има цел – „ с желание незаконно да я присвои “, закононарушението се прави единствено при директен предумисъл. Кражби има и тогава, когато част от движимостта принадлежи на отговорния, само че е отнета от владението на потърпевшия без неговото единодушие. В маловажни случаи наказването е отнемане от независимост до една година или пробация, или санкция.

Инфо: СКАФЕТО.КОМ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР